catering zamosc

Catering to usuga zewntrzna dla firm; podmiot wykonuje we wasnym zakresie (wasne zaplecze, materiay, transport) obsug gastronomiczn przyj, imprez, bankietw i konferencji.

Pierwotnie termin zwizany z naziemn obsug lotnisk, kiedy szykowano posiki dla pasaerw na czas lotu. Catering wchodzi w skad usug oferowanych przez agencje artystyczne

Profesjonalny catering naley do najtrudniejszych usug, jakimi paraj si agencje artystyczne. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele rnych czynnnikw skadajcych si w jedn cao. Poniej lista najwaniejszych aspektw, jakich naley przestrzega w cateringu:

Odpowiednie potrawy w cateringu

Waciwy dobr da na przyjcie to sprawa kluczowa. Dania dobiera si w zalenoci od preferencji osoby zamawiajcej, jak rwnie i od pory roku. Latem wybiera si gwnie saatki i przystawki kosztem mniejszej iloci da "cikich" oraz gorcych. Zim odwrotnie- na stoach krluj potrawy syte. Zimowy catering to dania duszone, smaone, wdzone oraz mniejsza ilo lekkich przystawek z saatek.

Obsuga

Kompleksowy catering to rwnie obsuga. Obsuga gwnej mierze zaspokaja oczekiwania goci serwujc posiki, prowadzc lune rozmowy z gomi czy usuwajc zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez goci. Obsuga cateringu peni bardzo wan rol: musi by w kadym miejscu spotkania, a jednoczenie pozostawa na uboczu. Czsto do obsugi cateringu zatrudnia si kobiety.

Catering a wystrj stow i ozdabianie potraw

Wana jest rwnie sprawa estetyki podawanych da. Profesjonalny catering winien si charakteryzowa profesjonalnym przystrojeniem. Stoy w agodnych kolorach (biel, bkit oraz pastele w kolorach ziemi)- modne i dobrze postrzegane s falbany na obrusach. Czsto w cateringu stosuje si zdobione, artystyczne wieczniki rozstawiane pomidzy potrawami, dodajce szlachetnoci caej oprawie. Potrawy winny by przystrojone wg panujcych zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rdo:wikipedia.org